Г.Пирински участва в заседание на Областния съвет на БСП в Пазарджик

  Пазарджик: Председателят на 40-то Народно събрание Георги Пирински представи „Левият проект в Програмата на БСП  „Избори 2009"-Програмни постановки" по време на заседанието на Областния съвет на БСП в Пазарджик, провело се в сряда следобяд

 

Пазарджик: Председателят на 40-то Народно събрание Георги Пирински представи „Левият проект в Програмата на БСП  „Избори 2009"-Програмни постановки" по време на заседанието на Областния съвет на БСП в Пазарджик, провело се в сряда следобяд. Тезисите са синтезиран вариант на Програмата за  управление на столетницата, в която са очертани 8 основни приоритета- „Нарастващи реални доходи", „ Динамичен икономически растеж", „ Образование през целия живот", „Гарантирано здравеопазване", „Модернизация и отговорни институции", „Надеждна правозащитна система", „ Нулева толерантност към корупцията"  и „Защита на околната среда".

„Предстоящите избори трябва да отговорят на две предизвикателства-как да се запази стабилността в икономическата и социалната област и едновременно с това как да се осигури необходимата промяна в живота на хората и функционирането на държавата", обобщи основната теза в материала Георги Пирински, който е и член на Областния съвет на БСП в Пазарджик.

В Областния съвет на БСП бяха структурирани 6 постоянни комисии, които ще работят в отделните направления на обществено-политическия живот.

За 19-ти март 2009 г. в Пазарджишка област е предвиден „десант" на министри, зам.-министри и народни представители от левицата. По програма в срещите с избирателите ще участват министърът на транспорта Петър Мутафчиев, Весела Лечева, председател на ДАМС, Весела Господинова, зам.-министър на транспорта, Любомир Кючуков, зам.- министър на външните работи, Баки Хюсеинов, зам.-министър на труда и социалната политика, както и народните представители Радослав Иванов, Петър Кънев, Иван Георгиев, инж.Марко Мечев и инж.Костадин Кобаков. В Пазарджик срещата е предвидена да започне в 16.00 ч., след което представителите на правителството и депутатите тръгват по общините в областта.