Победата на Франсоа Оланд означава, че Европа отново може да бъде част от решението на кризата

Май 07, 2012 Новини БСП 0 1071

Партията на европейските социалисти (ПЕС) горещо поздравява Франсоа Оландза избирането му за  президент на Франция

Партията на европейските социалисти (ПЕС) горещо поздравява Франсоа Оландза избирането му за  президент на Франция. Неговият успех е победа на прогреса във Франция и в Европа.

„Щастлив съм да поздравя Франсоа Оланд за победата му. Това е голям ден за френските граждани и нова възможност за европейците. Тази победа е пълно отрицание на лудостта Меркози, която задушава икономическия растеж на Европа през последните две години." Този коментар направи президентът на ПЕС Сергей Станишев веднага след обявената победа на Франсоа Оланд.  Според Станишев успехът му означава също така, че Европа отново може да стане участник в решаването на кризата, а не част от нейното задълбочаване, както бе напоследък.   

         Според генералния секретар на ПЕС Филип Кордери  избирането на Франсоа Оланд дава надежди за Европейския съюз за повече справедливост и напредък. „Икономическата политика, която бе предложена от него и приета от френските граждани също би трябвало да се приложи и в ЕС. Ако искаме да постигнем стабилно възстановяване от кризата, трябва да се насочим към инвестиции, създаване на работни места и растеж."- изтъкна Кордери.