Ивайло Калфин подкрепи в тв клип Франсоа Оланд

  Ивайло Калфин се включи в предизборната борба във Франция, записвайки телевизионен клип в полза на социалистическия кандидат за президент Франсоа Оланд

 

Ивайло Калфин се включи в предизборната борба във Франция, записвайки телевизионен клип в полза на социалистическия кандидат за президент Франсоа Оланд.

Дни преди насрочения за неделя балотаж Калфин, участва в тв клип, който екипът на Оланд засне в Страсбург по време на пленарната сесия на Европейския парламент и който представя широката подкрепа на евродепутатите социалисти и демократи за избирането на Франсоа Оланд за следващ президент на Франция.

След първия кръг, който се проведе на 22 април социалистическият претендент води пред действащия държавен глава Никола Сарокози.

"Надявам се на победа за Оланд, защото това би било ясен знак за оценката на френските граждани за това как управляващите десни правителства се справят с кризата в цяла Европа", заяви Калфин.

Той добави, че победа на Франсоа Оланд ще върне Европа към изконните й ценности на солидарност, икономически просперитет и социална защита.

Предизборният клип можете да видите на: http://youtu.be/jW-D_8u-K7E

Блог от Ивайло Калфин за френските президентски избори на: http://kalfin.eu/blog/?p=599