ГЕРБ иска да държи хората и бизнеса „на къса каишка” със закона за конфискацията

Май 05, 2012 Новини БСП 0 1480

Законът за конфискацията, приет от ГЕРБ, не дава гаранции за безпристрастност и почтеност

Законът за конфискацията, приет от ГЕРБ, не дава гаранции за безпристрастност и почтеност. Това каза пред медиите в Пловдив председателят на БСП Сергей Станишев. Според него няма гаранции, че законът няма да бъде използван като предизборен рекет спрямо бизнеса и той, и гражданите да бъдат държани „на къса каишка". „Приемането на този закон е демонстрация пред Европейската комисия", коментира Станишев. По думите му това обаче не решава проблемите, които се натрупват в България като - показните убийства, масовата престъпност и това, че гражданите се чувстват несигурни. Станишев заяви, че БСП ще обмисли възможността да бъде сезиран Конституционният съд. Той отбеляза, че социалистите са за европейската директива, свързана с конфискацията на имуществото, която е много по-балансирана. Станишев изтъкна, че както страната ни, така и Европа имат нужда въпросът да се уреди.

В Пловдив Станишев участва в градската конференция на партията. Той отбеляза, че основната задача в момента - както за БСП-Пловдив, така и за цялата партия е да спечели доверието на избирателите и да се подготви добре за предстоящите парламентарни избори. Според Станишев още един мандат управление на ГЕРБ ще съсипе държавата. „Ние не сме ляв ГЕРБ, за нас е важно да предложим най-правилната политика пред избирателите и да ги убедим да ни подкрепят на предстоящите парламентарни избори", добави Станишев. Според него е важно след Конгреса БСП да излезе с убедителни послания пред хората. „Отговорността в този момент е БСП да покаже една европейска алтернатива на българските граждани и нова визия за управлението на България", добави лидерът на социалистите.

Сергей Станишев получи поздравления по случай рождения си ден. Делегатите на конференцията подариха на председателя на партията  букет цветя и пластика на богинята на лова Диана.