Мая Манолова: Законът за конфискацията плаче за Конституционния съд

Това е репресивен и мракобеснически закон, който просто плаче за Конституционния съд

Това е репресивен и мракобеснически закон, който просто плаче за Конституционния съд. Нямам съмнение, че най- опасните му текстове, които са насочени срещу всеки различно мислещ от ГЕРБ и срещу бизнеса, ще бъдат отменени. Така депутатът от ПГКБ Мая Манолова коментира приетия вчера закон за конфискацията. Тя беше категорична, че той засяга правата на обикновените български граждани и на бизнеса. „Особено в периода на изборите той ще смачка всеки, който е дръзнал да се опълчи срещу управляващите", отбеляза депутатът.

По отношение на възможността да бъде сезиран Конституционния съд, Манолова отбеляза, че освен позицията на левицата, трябва да се чуе мнението и на останалите парламентарни групи, тъй като законът беше приет само с гласовете на ГЕРБ и на някои независими депутати. „Никой друг не гласува за този закон", изтъкна депутатът от ПГКБ.

Според Мая Манолова ГЕРБ заслужават законът да се стовари върху управляващите. „Така е в политиката - който взима конюнктурни решения с цел политическа изгода, обикновено накрая го отнася той. Но тъй като сме в парламента, за да защитаваме българските граждани, може би в крайна сметка решението ще бъде да се атакува този закон", коментира Манолова.