Млади социалисти от област Хасково участваха на национална младежка среща

Млади социалисти от област Хасково взеха участие на националната младежка среща на БСП, която се проведе на 9 и 10 ноември в гр

Млади социалисти от област Хасково взеха участие на националната младежка среща на БСП, която се проведе на 9 и 10 ноември в гр.Пловдив. В началото видеообръщение отправиха Пол Расмусен, председател на ПЕС в ЕП, Джакомо Филибек, председател на младежката организация на ПЕС и други.

Младите хора разделени на групи дебатираха по темите: “Как да учим, за да работим”, “Как да работим ,за да успеем”, “Как интелекта да победи мускулите в политиката”.

Като резултат от дебата те дадоха предложения  за конкретни решения: да се създаде на национална стратегия за развитието на страната , да има повече контролни функции на държавата в икономиката, да се създадат училища “втори шанс” и училища “работилници”, да се изградят центрове за връзка между бизнеса, науката , училищата и ВУЗ-овете. Да се създаде фонд за кредитиране на млади предприемачи, които стартират бизнес, да се облекчат административните процедури и разрешителните режими.

Младите показаха ,  че думите на Кирил Добрев “Тук сме, защото ни пука за тази държава, в която сме избрали да живеем, тук сме, защото ни пука за нашата партия” , изцяло отговарят на тяхната мотивация да се включат в тази среща . Участие в  срещата взе председателя на партията Сергей Станишев. Той участва в дискусията на тема:„Запознай се с нашите идеи как да върнем доверието и интереса на младите към политиката и политиците”.