Сергей Станишев: БСП ще остане единна и консолидирана след Конгреса

Май 02, 2012 Новини БСП 0 1183

Убеден съм, че БСП ще остане единна и консолидирана след Конгреса

Убеден съм, че БСП ще остане единна и консолидирана след Конгреса. Имаме много по- големи по мащаб и по отговорност пред страната и пред хората задачи, отколкото интересите или амбициите на който и да било от нас. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при посещението си в Ямбол. Той изтъкна, че не желае да бъде избран за председател на Националния съвет на партията, само за да седи на един стол. „За мен е важно процесът на развитие на БСП да продължи и тя да се очертае много ясно пред обществото като съвременна европейска социалистическа партия, която е алтернатива на модела на ГЕРБ", категоричен беше Станишев. Той отбеляза, че БСП трябва да бъде алтернатива на газенето на демокрацията, на мачкането на дребния и среден бизнес в България, на антисоциалната политика. „Моделът на ГЕРБ е вреден и безперспективен за страната", заяви лидерът на социалистите.

Станишев с тревога отбеляза, че икономическата ситуация в страната е тежка, а държавата се управлява ден за ден, без никаква стратегическа визия. „Мизерия и нищета е резултатът от управлението на ГЕРБ", каза Станишев. Той напомни, че хазната е изпразнена, а безработицата е рекордна. „Свърши фискалният резерв, който им оставихме", добави председателят на БСП. По думите му 6 милиарда лева са потрошени от ГЕРБ за три години без никакви резултати за обикновения българин. „Предстои да се вземе 2 милиарда нов дълг, който всички ние ще плащаме", каза още лидерът на социалистите.

Пред медиите Станишев коментира още, че отчетно-изборната кампания на БСП е към края си. Той изтъкна голямото обновление на председателите на Общинските партийни съвети. „Това показва, че този процес в БСП никога не е спирал", заяви Станишев и отбеляза, че като председател на БСП винаги е подкрепял обновлението в партията.