Сергей Станишев: Длъжни сме да пренесем огъня на Ботев и Продев за поколенията

Май 01, 2012 Новини БСП 0 1026

Двоен празник за лидера на БСП, който освен първи май,отбеляза и първия рожден ден на дъщеричката си Дария     Седем хиляди протестиращи българи преминаха разстоянието от пл

Двоен празник за лидера на БСП, който освен първи май,отбеляза и първия рожден ден на дъщеричката си Дария

 

 

Седем хиляди протестиращи българи преминаха разстоянието от пл.„Народно събрание" до Борисовата градина в София, за да отбележат празника на левият печат. С развети български знамена и викове: „Оставка", "Искаме работа", „Изплатете ни заплатите", „Червен картон на управляващите", „Не на АКTA", "Белене" множеството изпълни улиците на столицата.

Хора от всякакви възрасти говореха за правото на труд и шансовете на младите специалисти. „Аз съм безработен, а ти?", „България не трябва да позволява добива на шистов газ", „Достоен труд за достоен живот" и „Решението за АЕЦ „Белене" е национално предателство"- бяха само малка част от транспарантите, които протестиращите носеха със себе си. В подкрепа на кандидата за президент на френските социалисти Франсоа Оланд бе издигнат лозунгът- „Оланд ние сме с теб".

Първи май стана двоен празник за лидера на БСП Сергей Станишев, който отбеляза днес и първия рожден ден на дъщеричката си Дария. По пътя си към сцената в Борисовата градина, щастливото семейство бе придружавано от десетки граждани, които поднасяха поздравленията си на лидера на БСП и половинката му Моника Йосифова.

„Длъжни сме да пренесем огъня на Ботев и Продев за поколенията", призова лидерът на БСП пред препълнената сцена в Борисовата градина Сергей Станишев каза, че левият български печат винаги е бил от изключително важно значение за страната ни, не само заради арогантната бандитска власт, която управлява днес. „БСП има отговорността да смени тази власт и в тази битка левият печат има огромна роля", каза още Станишев и допълни, че каузата на левицата не може да загине.

Взимайки думата, изпълняващият длъжността главен редактор на вестник „Дума"- Юрий Борисов сподели, че ситуацията в страната е изключително тежка, но въпреки всичко, левият печат ще продължи да помага на българите да запазят надеждата си. „Надеждата, че един по- добър свят е възможен. Имайте надежда, а ние винаги ще ви даваме това, което другите замазват и крият", заяви Юрий Борисов пред множеството.

В подкрепа на думите му главният редактор на вестник „Нова зора" Минчо Минчев пожела на вестник „Дума" още 10 градуса непримиримост в редакционната си политика и отбеляза: „Имам надежда, че ще си върнем България, защото нашият народ, дори когато мълчи, винаги държи фитила на гнева си запален!"

Издателят на вестниците „Земя" и „Русия днес", Светлана Шаренкова бе категорична: „Трябва да победим лъжата и посредствеността, наречена ГЕРБ!".