Сергей Станишев: Правителството не отстоява национални интереси и отказва да чуе мнението на гражданите

На предстоящите избори имаме шанс да излезем с ясна платформа, която да открои нашата лява идентичност и да покажем нов хоризонт за България

На предстоящите избори имаме шанс да излезем с ясна платформа, която да открои нашата лява идентичност и да покажем нов хоризонт за България. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев по време на общинската отчетно-изборна конференция на БСП в Септември. Според лидера на социалистите на предстоящия Конгрес е важно партията ясно да формулира целите си - „За да знаят хората какво да очакват от нас", отбеляза Станишев. По думите му след Конгреса трябва да започне подготовката за парламентарните избори. Лидерът на БСП изтъкна като ключова задача на социалистите - да се противопоставят на изборните манипулации на ГЕРБ. „Отговорността на БСП е огромна, чакат ни съдбовни избори", каза Станишев и добави - „Основната ни мисия е да свалим ГЕРБ от власт".

Според председателя на БСП на дневен ред е въпросът за наследството на правителството на ГЕРБ. „Длъжни сме да отворим очите на хората, като обясним какво се случва в държавата", изтъкна Станишев. По думите му днес управлява най- антисоциалното правителство, което замразява доходите на хората и отнема социални придобивки. „Имаме власт, която е еднолична, антидемократична, която разчита на репресията, мачка малкия и среден бизнес", добави лидерът на социалистите. Станишев напомни за хилядите нови безработни, както и за срива на страната ни до последното място по усвояване на средства от еврофондовете. „Правителството руши държавността, не отстоява национални интереси и отказва да чуе мнението на гражданите", каза още председателят на БСП.

По време на посещението си в Септември Сергей Станишев раздаде партийните  книжки на новоприети млади социалисти и призова гражданите да се включат в първомайския протест на левицата.