От утре започва подписката за референдум за бъдещето на ядрената енергетика в страната и за изграждането на АЕЦ Белене

Апр 27, 2012 Новини БСП 0 1518

  Сергей Станишев призова гражданите активно да се включат в подписката   От утре в цялата страна започва ефективната подписка за референдум за бъдещето на ядрената енергетика в България и за изграждането на АЕЦ Белене

 

Сергей Станишев призова гражданите активно да се включат в подписката

 

От утре в цялата страна започва ефективната подписка за референдум за бъдещето на ядрената енергетика в България и за изграждането на АЕЦ Белене. Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в Разград. „Обръщам се към всички хора - да се включат активно, за да може техният глас да бъде определящ за бъдещето на страната", каза председателят на социалистите. Амбицията на Инициативния комитет за подписката е за три месеца да се съберат 500 000 подписа, за да се направи задължителен референдумът. Според Станишев задачата не е лесна, защото управляващите ще направят всичко възможно да обявят подписката за невалидна. Въпреки това лидерът на БСП изрази увереност, че целта ще бъде постигната. Причината е, че според Станишев решението на правителството не отговаря на мнението на гражданите. „Хората ще могат свободно да се произнесат и ако те са за  Белене, ще поемем ангажимента при спечелване на изборите да продължим проекта", добави лидерът на БСП.

Според Станишев Конгресът на БСП трябва да бъде първа стъпка към свалянето на ГЕРБ от власт на следващите парламентарни избори. „Това е мисия на БСП. Не може още един мандат да допуснем да се руши държавността, да запада икономиката, да се разбива социалната държава, да се мачка демокрацията, да цари полицейщина и хаос в управлението, да властва едно некомпетентно правителство", категоричен беше лидерът на социалистите. Той изтъкна, че БСП е единствената категорична опозиция и алтернатива на ГЕРБ.