Бойко Борисов избяга от директния двубой със Сергей Станишев

Апр 23, 2012 Новини БСП 0 1264

Режисиран фарс разиграха управляващите, вместо да обяснят на хората как ще плащат ток, който е по- скъп от пенсиите     Станахме свидетели на един безпрецедентен фарс в българското Народно събрание, който очевидно е режисиран и изигран от министър-председателя

Режисиран фарс разиграха управляващите, вместо да обяснят на хората как ще плащат ток, който е по- скъп от пенсиите

 

 

Станахме свидетели на един безпрецедентен фарс в българското Народно събрание, който очевидно е режисиран и изигран от министър-председателя. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в парламента, след като управляващите отказаха да има дебат по вота на недоверие. „Станахме свидетели на безобразно циркаджийско поведение на министър-председателя. Той каза, че иска дебати и уж неговата група го бламирала. Пълна подигравка! Нали всички сме наясно, че това е режисирано?", добави Станишев. По думите му е очевидно, че мнозинството и Бойко Борисов не желаят и се страхуват от смислени дебати за бъдещето на Белене, на българската ядрена енергетика и на България като цяло. „Стана ясно, че мнозинството и Министерски съвет не желаят дебати по решението за спиране на изграждането на втора българска атомна централа", заяви лидерът на БСП.

Сергей Станишев определи като ялови мотивите, с които управляващите отказаха да има дебати. Той напомни, че има решение на Народното събрание, което насрочва дебати и гласуване. „Това решение беше игнорирано от мнозинството", изтъкна председателят на ПГКБ. Той изрази възмущението си от начина, по който мнозинството и правителството унищожават държавността в България.

„На мислещите хора става пределно ясно, че цената на тока, който българите ще плащат без ядрена енергетика ще бъде много пъти по- висока отколкото с ядрена енергетика. Сметките за ток ще бъдат по- високи от пенсиите и от заплатите. Отговорността за това е на Бойко Борисов, на неговото правителство и на неговото мнозинство", категоричен беше Станишев. Той отбеляза, че с отказа от Белене се обслужват конкретни икономически интереси като се гарантира пазар на производители на електроенергия от частните ТЕЦ-ове, слънчева и вятърна енергия.

В края на брифинга на левицата Бойко Борисов се намеси, за да направи безуспешен опит да опонира на Сергей Станишев. „Защо стоите самотен в пленарна зала, господин Борисов. Направихте голям цирк. Предложихте дебат, вашето мнозинство не ви ли слуша?", контрира го Станишев. Борисов побърза да си тръгне, след като очевидно не му стигна куража да дебатира лице в лице с опонента си. „Министър-председателят страхливо напусна двубоя", обобщи ситуацията Любен Корнезов докато Борисов се отправи скоростно към изхода на парламента.