Имам амбицията БСП да бъде силата, която ще отхвърли порочния модел на ГЕРБ и ще измъкне България от сегашната тиня

Апр 21, 2012 Новини БСП 0 1178

„Никога не съм водил и нямам намерение да водя войни с мои съпартийци, в това число с президента Първанов", заяви председателят на БСП Сергей Станишев пред журналисти на тръгване от отчетно- изборната конференция на БСП-Красно село

„Никога не съм водил и нямам намерение да водя войни с мои съпартийци, в това число с президента Първанов", заяви председателят на БСП Сергей Станишев пред журналисти на тръгване от отчетно- изборната конференция на БСП-Красно село. „Има очевидно разминавания във виждането за съдържанието на политиката и на организационните проблеми и нужди, които трябва да се решават в партията. Това не е драматично", каза още Станишев. Той изтъкна, че трябва да има дебати, като е важно е те да бъдат коректни, взаимно уважителни и да усилват БСП като партия и като алтернатива на ГЕРБ.

„Тук не става дума за нечий личен интерес и амбиция. Нямам амбицията просто да седя на стола на председателя на БСП. Имам амбицията да продължим промяната, да излезем с ясна политика и ангажименти, да бъдем силата - която отхвърля порочния модел на ГЕРБ, която печели доверие с ясни и категорични позиции и която работи за гражданите, за измъкването на България от сегашната тиня", каза председателят на социалистите.

Според Станишев наследството на ГЕРБ ще бъде опустошително. По думите му ще са нужни огромни усилия и мобилизация, за да бъде извлечена България от кризата, която става все по- дълбока и по- непоносима за хората. Станишев изтъкна, че БСП има уникален шанс - да се оттърси от слабостите и грешките от прехода и да формулира постпреходна политика, която дава нова перспектива на България. „Това е мисия за БСП и наша отговорност пред държавата", категоричен беше лидерът на социалистите.