Сметките за ток може да се окажат по- големи от пенсиите

Апр 21, 2012 Новини БСП 0 1234

БСП отстоява вота на недоверие докрай     В понеделник ще се бием да има вот

БСП отстоява вота на недоверие докрай

 

 

В понеделник ще се бием да има вот. Това е абсурдна ситуация, няма в правото връщане на подпис. Това заяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на пресконференция в Габрово. Той напомни, че има внесен вот на недоверие с 48 подписа, има решение на парламента за провеждане на дебати и решение, което насрочва гласуване. Според Станишев ГЕРБ се страхуват от дебати и затова са оказали натиск на Атака. „Смешна и нелепа история", добави лидерът на БСП с възмущение. Той беше категоричен, че парламентът не изразява мнението на повечето хора и по тази причина ще бъде иницииран национален комитет за подписка за референдум. „Справедливо е хората да се произнесат", отбеляза Станишев и предупреди че има опасност сметките за ток да са по- големи от пенсиите.

„Ще направя всичко необходимо, включително като президент на ПЕС, за да се гарантира честността на изборите", каза още Станишев. По думите му социалистите категорично трябва да се противопоставят на начина на ГЕРБ на правене на избори и да гарантират  честни и свободни избори. Според Станишев след конгреса БСП трябва да започне подготовка за следващата битка - парламентарните избори. „Става дума за съдбата на България", категоричен беше председателят на БСП. Помолен да коментира критиките, че партията не излъчва сила и не е способна да води битки, Станишев заяви: „Трябва да си изцяло извън това, което се случи в БСП и в страната на изборите, за да дадеш такава оценка". Председателят на социалистите даде пример с последните избори - „БСП проведе много тежка битка миналата есен", напомни Станишев. По думите му социалистите проявиха кураж, изправяйки се срещу машината на ГЕРБ. „Колко кураж беше необходим да бъдеш кандидат на БСП срещу заплахи и мачкане", отбеляза Станишев.

На въпрос на медиите председателят на БСП изтъкна, че многократно е казвал, че няма намерение да води  безсмислени битки в партията с когото и да било. „Важното е предстоящият Конгрес да очертае ясно политическа линия на поведение на БСП. Трябва да бъдем още по- ясни и категорични.", каза Станишев. По думите му предсказуемостта и последователността в политиката са най- важни. „Вече две години и половина БСП отстоява ясна политическа линия", напомни лидерът на социалистите.