БСП с конкретни мерки срещу младежката безработица

Апр 08, 2012 Новини БСП 0 956

Сергей Станишев се бори за 1,5 милиона нови работни места за младежите в Европа     БСП стартира кампания срещу  младежката безработица

Сергей Станишев се бори за 1,5 милиона нови работни места за младежите в Европа

 

 

БСП стартира кампания срещу  младежката безработица. Това обяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на среща с членове и симпатизанти на левицата в Белоградчик. Лидерът на БСП отбеляза, че кампанията е част от мащабната инициатива на европейските социалисти срещу проблема, който засяга цяла Европа. Станишев напомни за тежката ситуация в България - в страната ни безработицата сред младите хора расте, тя е над 29%, което е над средните стойности за Европа. В рамките на кампанията, която ще стартира в цяла Европа, има 20 конкретни предложения. Станишев заяви, че европейските социалисти и той лично ще настояват от европейския социален фонд да се освободят 10 млрд.евро за младежка заетост. Тази мярка ще създаде около1,5 млн. работни места за младежи в Европа. Сред другите предложения на социалистите е - т.нар „Младежки гаранции" да се превърнат в европейска практика и да има държавно субсидиране на младежката заетост.

В Белоградчик Станишев заяви, че БСП е партия която  може да е алтернатива на ГЕРБ. Според него в оставащото време до следващите парламентарни избори БСП трябва да формира политики, които да надграждат всичко, което е постигнато до днес. Председателят на БСП отбеляза, че е важно партията да се стабилизира и да се разширяват позициите  й, да разширява влиянието си и да се спечелят изборите.