БСП организира подписка за референдум за бъдещето на атомната енергетика

Апр 06, 2012 Новини БСП 0 1357

Националният съвет на БСП реши да организира всенародна подписка за обявяване на референдум за бъдещето на атомната енергетика в България

Националният съвет на БСП реши да организира всенародна подписка за обявяване на референдум за бъдещето на атомната енергетика в България. На днешното си заседание ръководството на партията прие декларация, с която изяви желание да чуе мнението на българските граждани по ключовия за България въпрос. Социалистите обявиха, че ако българите подкрепят проекта,  БСП ще рестартира строителството на Белене, ако спечели предстоящите парламентарни избори.

Председателят на БСП Сергей Станишев изтъкна, че ГЕРБ на практика слага кръст на най-големия индустриален проект на България за последните 20 години. По думите му управляващите загърбват възможностите за създаването на десетки хиляди работни места, значителни инвестиции и осигуряването на евтин ток. Според лидера на БСП правителството обслужва чужди интереси.Той определи като димки приказките за изграждане на 7 блок на Козлодуй и газова централа в Белене.