Ангел Найденов: Живеем в кошмарна действителност

ПГКБ е категорична, че ще внесе вот на недоверие за провала на проекта АЕЦ „Белене"   Днес ние живеем в една кошмарна за мнозинството от хората действителност, при крайно несправедливо разпределение на доходите, ниско жизнено равнище и задълбочаващи се неравенства, заяви зам

ПГКБ е категорична, че ще внесе вот на недоверие за провала на проекта АЕЦ „Белене"

 

Днес ние живеем в една кошмарна за мнозинството от хората действителност, при крайно несправедливо разпределение на доходите, ниско жизнено равнище и задълбочаващи се неравенства, заяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов след речта на президента Росен Плевнелиев в парламента днес. Найденов посочи редица причини за състоянието на държавата, сред които са пренебрежително ниският икономически растеж, многократно по- ниските инвестиции, топящият се като сняг- фискален резерв и рекордната безработица. „Средният жизнен стандарт у нас е едва около една трета от средния за Европейския съюз, като под прага на бедност попада всеки пети български гражданин. Това са повече от един милион и половина българи", отбеляза депутатът от левицата.

По отношение на липсата на представител на правителството в пленарна зала, Ангел Найденов отбеляза, че е трябвало поне един представител на правителството да присъства на първата парламентарна реч на президента Плевнелиев. Според Ангел Найденов това е жалко, тъй като само по пътя на диалога и при отчитане на дългосрочните интереси на обществото може да се стигне до стандарта и качеството на живот, към които се стремим повече от 20 г. „Осъщественото членство в НАТО и в ЕС показа, че целите стават реалност, само когато се преследват последователно", заяви Найденов.

Според зам.-председателя на ПГКБ един от най- ярките примери за непоследователно държавническо поведение е най- значимият провал на правителството в стратегическия за България проект АЕЦ „Белене". „Аз още веднъж ще потвърдя намерението на ПГКБ - да внесем вот на недоверие по темата за провала на проекта АЕЦ „Белене", категоричен бе Ангел Найденов.

По отношение на „България 2020" Ангел Найденов изтъкна, че БСП е единствената партия, разработила и представила своето виждане за България  до 2020 година, а ПГКБ има потенциал и възможност да работи по осъществяването на националните цели на страната.