На Конгреса трябва да покажем, че БСП има характер и сила за предстоящите избори

На предстоящия Конгрес партията трябва да излезе с ясни послания и хората да видят, че БСП има характер и сила за предстоящите избори

На предстоящия Конгрес партията трябва да излезе с ясни послания и хората да видят, че БСП има характер и сила за предстоящите избори. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев при посещението си в Стара Загора. Лидерът на социалистите коментира и темата за АЕЦ Белене. Според него мнозинството в парламента не представлява адекватно мнението на обществото за Белене. Той отново потвърди, че социалистите не се притесняват от факта, че са малцинство по този въпрос в парламента. Станишев беше категоричен, левицата има ясна позиция и ще я отстоява, защото решението на ГЕРБ за отказ от АЕЦ Белене е фатално за страната. 

По- рано в Казанлък Станишев обяви, че Националният съвет на БСП предстои да обсъди стартирането на национална подписка, с която да се иска референдум за съдбата на АЕЦ Белене. Според лидера на БСП българското правителство не е самостоятелно при вземане на решението за съдбата на проекта. Идеята на АЕЦ „Козлодуй" да се построи 7-ми реактор Станишев определи като „димки" и „приказки за лека нощ". „Имаме национално отговорна мисия - да свалим ГЕРБ от власт и това става с ясно политическо поведение и послания", допълни председателят на БСП.