За пореден път, от Хасково, Явор Гечев призова министъра на образованието на публичен дебат

В късния неделен следобед на гости в Хасково бяха председателят на младежкото обединение в БСП - Явор Гечев и заместник председателят по  организационна дейност - Трендафил Величков

В късния неделен следобед на гости в Хасково бяха председателят на младежкото обединение в БСП - Явор Гечев и заместник председателят по  организационна дейност - Трендафил Величков.Повод за гостуването им бе отчетното събрание на областния съвет на младежкото обединение в БСП.На него присъстваха председатели на общинските структури на МО от Хасково,Димитровград, Харманли, Тополовград, Симеоновград, Свиленград. Гости бяха  Иван Станчев - председател на Общински съвет на БСП  - Хасково, зам.председател на областен съвет на БСП - Хасково,член на НС на БСП и Жара Пенева - член на НС на БСП.

 Явор Гечев даде положителна оценка за работата на младежите от областта. Според него е свършена много работа, значително се е увеличил и броят на членовете на обединението. Като "реални и добри" бяха оценени предложенията, които се чуха по време на срещата, най-вероятно част от тези предложения ще бъдат включени и в списъка с приоритети , които трябва да изведе предстоящата отчетно-изборна конференцеия на младежите.

Отчет за работа на обединението представи областният координатор Божидар Драганов,който даде положителната си оценка от работата на клубовете в Хасково, Димитровград и Харманли. Той пожела успех на новия клуб в Симеоновград.Своите виждания относно правилата за дейността на обединенито, предложения за теми и проблеми по които да се работи както на национално така и на местно ниво споделиха представителите на  клубовете от областта. 

Председателите на клубовете от Димитровград - Виолета Желева и на Харманли - Фани Димитрова споделиха своето задволоство от това , че клубовете в областта работят като един екип и изразиха желание младежите заедно да  продължават да развиват младежкото обединение.Идеи за подобряване на ситемата за обучение и подготовка на кадрите и конкретни предложения свързани с политиките за младите хора предложи новоизбраният председател на младите социалисти в Хасково - Нина Стойчева.

Явор Гечев изрази съжаление , че предложението в община Хасково да има програма за младежки дейности, което направиха младите социалисти не е било одобрено от общински съвет , въпреки че е получило одобрение на комисия.

В национален план един от основните проблеми е младежката безработица и произлизащата от него безперспективност.В тази връзка младежкото обединени е предложило мерки свързани с първо работно място, стимулиране на работодателите наемащи млади хора, подкрепа за преквалификация и т.н.Дискутирана бе темата за Закона за младежта.За пореден път от Хасково Явор Гечев призова министъра на образованието и депутатите от ГЕРБ на публичен дебат по отношение на Закона за младежка политика.

"Надявам се министърът да не избяга за пореден път, за да могат младите хора да разберат кой стои зад техните проблеми" - каза Гечев.

По- рано през деня председателят на младежкото обединение в БСП се срещна със председателя на общински съвет на БСП - Хасково - Иван Станчев.По време на срещата той изрази благодарност за добрата работа  и подкрепата, която получават младите социалисти и пожела: "Заради бъдещите новоприети млади членове средната възраст на организацията да намеле с 50% през следващия му мандат".