Валентина Богданова: Правителството изостави младежта

Правителството на ГЕРБ абдикира от българската младеж, заяви депутатът от ПГКБ Валентина Богданова при разискването на внесения от управляващите Закон за младежта

Правителството на ГЕРБ абдикира от българската младеж, заяви депутатът от ПГКБ Валентина Богданова при разискването на внесения от управляващите Закон за младежта. Според Богданова, не само че ГЕРБ не са предвидили нито една стотинка от държавния бюджет за инвестиция в младежки дейности, но и формулират закона на база на изключително неясни и пожелателни текстове. „В предложението на управляващите не става ясно- политика на държавата ли е темата за жилищната политика, социалното включване, младежката инфраструктура и възможността младежите да получават информация?", възмути се Валентина Богданова.

Според депутата от ПГКБ смущаващи са и рестрикциите, според които национално представени младежки организации могат да бъдат само тези, които имат покритие на 30% от общините в България. „Та това са само националните организации на политическите партии. Реално не давате шанс на нито една друга национална, припозната от младежите кауза- още повече, че организираните младежи в България са едва 5% от младежката общност", заяви Богданова.

Валентина Богданова отбеляза, че проблем представляват и предвидените пари за младежки дейности и е наложително създаването на Фонд за бюджетната политика. „Ако бюджетната комисия в парламента отхвърля два законопроекта, в които се предвижда създаване на фонд, то значи, вие не отделяте пари за младежите", обобщи още Богданова. Според нея с предложенията си управляващите могат да напишат Закон за национално представените младежки организации, а не Закон за младежта.