Сергей Станишев: ГЕРБ смазва средния и малък бизнес

ГЕРБ смазва малкия и среден бизнес чрез създаване на изкуствени монополи, картели и смазване на конкуренцията във всеки един сектор на икономиката ни, заяви лидерът на БСП и председател на ПГКБ Сергей Станишев сред среща с ръководството на Съюз „Произведено в България" в парламента

ГЕРБ смазва малкия и среден бизнес чрез създаване на изкуствени монополи, картели и смазване на конкуренцията във всеки един сектор на икономиката ни, заяви лидерът на БСП и председател на ПГКБ Сергей Станишев сред среща с ръководството на Съюз „Произведено в България" в парламента. Сергей Станишев обясни, че съюзът организира редица средни и малки български предприятия, които формират гръбнака на българската икономика и създават работни места. „Обща е загрижеността за състоянието на малките и средни предприятия в България и затова ПГКБ ще подкрепи законопроект за промени в Закона за защита на конкуренцията, за да защити българските производители", категоричен бе Сергей Станишев.

Една от темите на срещата е била и навлизането на големите вериги магазини на българския пазар. „Можем да говорим за злоупотреба с пазарна сила на големите вериги, навлизащи в България. Те поставят българските производители на колене и тласкат производителите ни към фалит", възмути се Сергей Станишев и припомни, че и без това се наблюдава голямо намаление на обемите на търговията в страната.

Всичко това според лидера на левицата се отразява на състоянието на икономиката ни и генерира безработица. „Само за миналата година правителството на ГЕРБ генерира нови 100 000 безработни българи", припомни още Станишев.

Срещата с ПГКБ е организирана по молба на Съюз „Произведено в България", обясни председателят на Съюз „Произведено в България" Лукан Луканов.