Управляващите привеждат АКТА в действие

Управляващите привеждат АКТА в действие чрез филтрирането на достъпа до интернет сайтовете, заяви депутатът от ПГКБ Румен Овчаров при разискване на промените в Закона за хазарта

Управляващите привеждат АКТА в действие чрез филтрирането на достъпа до интернет сайтовете, заяви депутатът от ПГКБ Румен Овчаров при разискване на промените в Закона за хазарта. Овчаров отхвърли предложените от управляващите текстове с мотива, че по този начин се регламентира вкарването на „черни списъци" за фирми или сайтове по преценка на Комисията по хазарта. „Така се създава директен механизъм за контрол върху интернет трафика и както потвърждават много от доставчиците, това е начин да се въведат по заобиколен начин някои от идеите на АКТА", възмути се Овчаров.

Според депутата от левицата на практика всички, които нямат лиценз и въпреки това организират хазартни игри, ще извършват незаконна дейност и няма нужда да се натоварва Комисията по хазарта с това да търси кой е доставчикът на интернет. „Не е ли това едно доста безсмислено надбягване с времето? Защото всяка интернет страница в черния списък на другия ден може да бъде пререгистрирана с променено име", отбеляза още Румен Овчаров.