Делегация на Комисията по правата на човека и вероизповеданията в Народно събрание ще посети Брюксел по покана на Маруся Любчева

По покана на евродепутата от Групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Маруся Любчева, делегация на Комисията по правата на човека и вероизповеданията в Народно събрание ще посети Брюксел, като част от посетителска група

По покана на евродепутата от Групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Маруся Любчева, делегация на Комисията по правата на човека и вероизповеданията в Народно събрание ще посети Брюксел, като част от посетителска група.

50-членната група включва още представители на Обединението на жените-социалистки, Съюза на Тракийските Дружества в България, Синдиката на българските учители към КНСБ, Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", Федерацията на учените към БСП и представители на образователни институции.

В програмата на двудневното посещение са предвидени участие в информационен семинар в Европейския Парламент и дискусия с г-н Иван Гуров, експерт от Дирекция "Правосъдие и вътрешен ред" към Съвета на ЕС. 

В рамките на визитата делегацията ще се срещне с експерти от Главна Дирекция "Свобода, сигурност и правосъдие" на Европейската комисия и с членове на кабинета на Комисар Меглена Кунева, които ще представят политиките на Комисията по отношение на защитата на правата на човека.

Членовете на Обединението на жените-социалистки ще вземе участие в конференцията "Жените в Европейските избори", организирана под патронажа на Комисията по правата на жените и равенството между половете.