Ангел Найденов: Вече никой не вярва на ГЕРБ

Мар 01, 2012 Новини БСП 0 1089

  „Вече никой не вярва на ГЕРБ

 

„Вече никой не вярва на ГЕРБ. Хората не ви вярват и няма как да ви повярват, тогава- когато комисия на ГЕРБ с един уж независим народен представител проверява отново ГЕРБ. Още по-малко ще повярват тогава когато полицаи проверяват полицаи"- категоричен бе зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов по време на разискванията за удължаването на срока на работа на комисията за проверка на случаите на полицейско насилие.

„Алтернативната комисия на опозицията ще продължи своята работа, защото няма по- висш закон от Конституцията на България. Именно тя е източникът на нашите правомощия", отбеляза Ангел Найденов и допълни, че няма никакво значение дали комисията на Красимир Ципов ще удължи времето си с 14 или 114 дни. „Няма никакво значение, защото докладът ви е вече написан. Вие просто търсите всякакви начини да забраните достъпа до вашите стенограми, за да не се види колко формално провеждате заседанията си", коментира депутатът. Според Найденов управляващите целят замитане на следите по случаите на полицейско насилие в цялата страна. Истинският мотив не е да се стигне до истината, а просто да бъде дублирана дейността на комисията на опозицията

Ангел Найденов определи като изключително тревожен факта, че член на комисията от Перник е имал контакти със Стойчо Стоев. „Това е достатъчно основание, за да се постави под съмнение обективността на неговата работа, както и на работата на комисията", възмути се Найденов.

Според зам.-председателя на ПГКБ Михаил Миков комисията на опозицията има претенцията да работи по-адекватно от комисията на управляващите, която е твърде зависима от изпълнителната власт. „Ние ще отговорим на обществения интерес и ще си продължим работата, а сроковете на вашата комсиия си ги удължавайте колкото си искате", заключи Михаил Миков.