Оставката на Нели Нешева е абсолютно задължителна

Корнелия Нинова завежда дело за клевета срещу Мирослав Найденов Оставката на Нели Нешева е абсолютно задължителна

Корнелия Нинова завежда дело за клевета срещу Мирослав Найденов


Оставката на Нели Нешева е абсолютно задължителна. Кадрите на ГЕРБ се самозабравиха. Станаха арогантни и се облагодетелстват на гърба на българите. Това заяви в парламента депутатът от ПГКБ Корнелия Нинова по повод случващото се в НЗОК. Тя отбеляза, че Нешева не е единственият случай, защото в министерствата, агенции и техните структури са раздавани бонуси. „Настояваме за пълна проверка - къде, какви бонуси са получавани, на какви основания. Неприемливо е в тази криза, в тази беднотия, държавната администрация да се облагодетелства на гърба на хората", категорична беше Нинова. Тя напомни, че лично Бойко Борисов уверяваше, че няма да има бонуси, защото е криза и трябва да се правят икономии.

Депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски изтъкна, че средната заплата в обществения сектор през последното тримесечие на миналата година се увеличава. „Източникът на това увеличение е само един - бонусите, допълнителното материално стимулиране, което се раздава в държавната администрация", обясни депутатът.

„Настояваме за проверка и ако може - да започне от Мирослав Найденов, защото сме сигурни, че ще има и други оставки", каза още Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че Нешева се освобождава за 12 000лв., а Мирослав Найденов в момента злоупотребява с кризата с дърва, и извън закона, нерегламентирано обогатява свои приближени фирми с около 2 милион лева.
Корнелия Нинова обяви, че завежда дело за клевета срещу Мирослав Найденов. „Не съм си намерила името на улицата, за да позволявам на Мирослав Найденов да ме унижава", заяви Нинова по повод обвиненията на земеделския министър.