БСП прави безпрецедентно допитване до структурите си по 12 ключови въпроса

Фев 13, 2012 Новини БСП 0 1108

Важно е БСП да има ясни политики и последователни позиции

Важно е БСП да има ясни политики и последователни позиции. Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев на пресконференция преди срещата си с членове и симпатизанти на партията в Пазарджик. Станишев изтъкна, че БСП трябва да представи ясна алтернатива за управлението на страната. Лидерът на БСП отбеляза още, че в рамките на отчетно-изборната кампания се прави безпрецедентно допитване до партията, включващо 12 въпроса по основни за страната теми. Въпросите са свързани с икономическата и социалната ситуация в България, с последствията от управлението на ГЕРБ, както и с концепцията във връзка с парламентарните избори. Станишев беше категоричен, че БСП ще направи всичко възможно, за да се противопостави на начина на правене на избори, на който станахме свидетели миналата година. Той добави, че във връзка с подготовката за предстоящите избори ще се проведе семинар с кметовете, посветен на местното самоуправление. Според лидера на БСП е важно да се отбележи какво ще е наследството на ГЕРБ. „Следващото правителство ще завари дълг от 10 милиарда, за разлика от това, което оставихме ние", заяви Станишев.

Председателят на БСП беше категоричен, че правителството трябва спешно да представи цялостен план за действие в критични ситуации. Според Станишев е важно да стане ясно какво ще се прави след няколко седмици, когато започне интензивното снеготопене. „Има много хора от много населени места - и малки, и по- големи, които се страхуват от предстоящото затопляне на времето и евентуални наводнения", отбеляза Станишев. Той определи като грешка на сегашното правителство спирането на проекта за изграждане на система за ранно оповестяване, която да обхваща цялата страна. Грешка според лидера на БСП е и преминаването на Гражданска защита към МВР.

В пресконференцията участваха депутатът от ПГКБ Георги Петърнейчев, председателят на Областния съвет на БСП Георги Мърков и председателят на Общинския съвет на партията Димитър Димитров.