Бойко Борисов да поиска оставката на Цветанов

Янр 23, 2012 Новини БСП 0 1417

  Бойко Борисов да поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, защото това е единственият адекватен отговор на поредния случай на полицейско насилие и произвол

 

Бойко Борисов да поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, защото това е единственият адекватен отговор на поредния случай на полицейско насилие и произвол. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод намерението на Бойко Борисов да иска оставки в МВР заради недопустимото отношение на служители на реда към семейството от Мировяне. Според Станишев неоправданото насилие над български граждани в момента се толерира от най- високо ниво и негов идеолог е Цветан Цветанов. Той така и не успява да гарантира сигурността и правовия ред в страната.

Лидерът на БСП с тревога отбеляза, че случаите като този със семейството от Мировяне са част от поредицата примери, в които съзнателно се гази закона.  Цветанов използва полицията, за да демонстрира силов натиск върху граждани и  да насажда страх. Станишев напомни за битото семейство от Кърджали и за нахлуването на служители на реда „погрешка" в частни домове. Той изтъкна още, че е нарушен законът и по отношение на разследването на убийството на Мирослава Николова от Перник. „Чуваме спорадични извинения и закани за търсене на отговорност, но няма никаква промяна и репресиите продължават"- възмути се Сергей Станишев. По думите му управляващите продължават да използват полицията за политически цели. Станишев отбеляза още, че съмненията за политическа репресия, които се появиха по отношение на семейството, са показателни за страха, който ГЕРБ повече от две години насажда в обществото.