Жените-социалистки насрочиха пълен цикъл отчети и избори в своите структури

Янр 14, 2012 Новини БСП 0 1361

  На разширено заседание на Националния съвет на „Обединението на жените-социалистки", което се проведе днес, беше взето решение за насрочване на пълен цикъл отчети и избори в Обединението

 

На разширено заседание на Националния съвет на „Обединението на жените-социалистки", което се проведе днес, беше взето решение за насрочване на пълен цикъл отчети и избори в Обединението. Той ще стартира на 20-ти януари и ще приключи на 31-ви март 2012 г. Общинските клубове на Обединението предстои да анализират своята дейност и резултатите от местните избори. Разчитайки посланията на избирателите, ще бъде поставена основа, върху която да стартира подготовката за предстоящите парламентарни избори.  Беше взето и решение Националната конференция на Обединението да се проведе до края на месец март 2012 година.

Председателят на Националния съвет на Обединението Катя Николова обобщи в своя доклад, че благодарение на своите лични, професионални и политически качества немалко жени-социалистки се представиха достойно в проведените местни избори и завоюваха управленските позиции, за които се състезаваха. Именно жени заеха кметските места в областния център Перник, в общините Чирпан, Антон, Златица, Шабла, Левски, Троян, Бойница, както и в много други малки населени места. По отношение на листите за общински съветници от избраните 1167 съветника от БСП, 379 са жени, което също е един добър резултат.

Жените-социалистки отчетоха работата на Обединението по отношение на международната дейност на БСП през 2011 година и очертаха приоритетите в участието на Обединението в международен план през 2012 година. Те си пожелаха вдъхновение и добре свършена работа, за да могат да се поздравят с победа на предстоящите парламентарни избори.