БСП и ПГКБ подкрепиха детската инициатива „Милосърдие. От деца за деца – една подадена ръка”

Дек 16, 2011 Новини БСП 0 1365

  Лидерът на БСП и председател на ПГКБ Сергей Станишев се срещна с децата от 4 „Б" клас от училище „Еспа" с класен ръководител Петя Нанова

 

Лидерът на БСП и председател на ПГКБ Сергей Станишев се срещна с децата от 4 „Б" клас от училище „Еспа" с класен ръководител Петя Нанова. Той изрази подкрепата на социалистите за тяхната инициатива „Милосърдие. От деца за деца - една подадена ръка". Учениците организират конкурс за рисунки, като от десетте най- добри творби ще бъдат изработени коледни картички. Събраните средства от продадените картички ще бъдат предоставени на Дома за деца без родители „Надежда" в село Гурково. „Искаме нашите приятели от Гурково да посрещнат зимата сити, облечени и на топло, да знаят, че в чувала на Дядо Коледа има подаръци и за тях", разказаха четвъртокласниците.

Сергей Станишев похвали децата за тяхната благородна инициатива и ги посъветва да продължават да се развиват в дух на солидарност, милосърдие и благородство. Децата разказаха за своите вълнения и училищни проблеми, споделиха за бъдещите си мечти и планове. Сергей Станишев се пошегува с едно от децата, което тренира футбол, като му пожела догодина да стане „футболист на годината".

След като получиха подаръци и похапнаха бонбони, децата си тръгнаха щастливи, че намериха приятели, които ги подкрепят.