Опозицията пусна влаковете по празниците

След като по- рано днес депутатът от ПГКБ Петър Мутафчиев предупреди за тежките загуби и лишаването на гражданите от превоз по празниците заради новото разписание на БДЖ, четирима депутати от опозицията поискаха изслушване на ресорния министър в парламентарната транспортна комисия

След като по- рано днес депутатът от ПГКБ Петър Мутафчиев предупреди за тежките загуби и лишаването на гражданите от превоз по празниците заради новото разписание на БДЖ, четирима депутати от опозицията поискаха изслушване на ресорния министър в парламентарната транспортна комисия.  Вместо него дойде зам.-министър Камен Кичев. След като чу аргументите на народните представители, той обеща, че ръководството на БДЖ ще пусне влаковете да се движат между 8 и 17 часа.

Новото разписание на железниците предвиждаше да бъдат отменени всички влакове през светлия период на деня, под претекст- борба със стачката. Петър Мутафчиев коментира по този повод, че за пътническите превози това е най-печелившия период, особено когато предстоят коледните празници и най-много български граждани пътуват.