По искане на ПГКБ Цветан Цветанов ще дава обяснение за палежите в страната

Дек 14, 2011 Новини БСП 0 1246

  Корнелия Нинова: Ръководството на МВР и Цветанов изглеждат безсилни     По инициатива на депутатите от ПГКБ следващата седмица във вътрешната парламентарна комисия ще бъде изслушан Цветан Цветанов за палежите на автомобили в страната

 

Корнелия Нинова: Ръководството на МВР и Цветанов изглеждат безсилни

 

 

По инициатива на депутатите от ПГКБ следващата седмица във вътрешната парламентарна комисия ще бъде изслушан Цветан Цветанов за палежите на автомобили в страната. Това съобщи депутатът от левицата Корнелия Нинова след като бяха събрани необходимите подписи, за да се проведе изслушването.

Корнелия Нинова изрази тревогата си от нарастващото напрежение в страната. „Връща се едно усещане за мутренските години. Хората са изплашени, а министър Цветанов е безпомощен в тази ситуация. Това не може да продължава", заяви Нинова. По думите й МВР трябва да реагира незабавно. Зам.-председателят на ПГКБ Михаил Миков обърна внимание на изявленията на висши полицейски ръководители, че в случая става дума за атака срещу политическата стабилност. Според него Цветанов трябва да каже дали се касае за криминален или за политически случай. Корнелия Нинова коментира, че който и да е верният вариант, проблемът взема големи размери, а ръководството на МВР и Цветанов изглеждат безсилни. „Големите приказки за борба с престъпността се пукат като балони", отбеляза още Нинова.