Младежите в БСП: Тефтерчето на Дянков за бюджета показва, че младите ще са най-губещи

Дек 08, 2011 Новини БСП 0 1715

  Малка книжка с тайните мисли на вицепремиера Симеон Дянков покрай формирането и прокарването на бюджета за 2012г

 

Малка книжка с тайните мисли на вицепремиера Симеон Дянков покрай формирането и прокарването на бюджета за 2012г. издаде Младежкото обединение в БСП.  Тя е озаглавена „Тефтерчето на Симеон Дянков" и съдържа забележителни записки-  в няколко страници  се проследяват маневрите и мъдрите разсъжденията на финансовия министър върху диалога вътре в правителството, със социалните партньори и с опозицията.

„Създадохме този документ, не за да осмеем Дянков, а защото истината за този бюджет трябва да се казва по много начини - и със сериозните дебати, които водят нашите представители в парламента, но и на езика на младите хора", заявиха от Младежкото обединение в БСП. Според тях младите хора са най-губещата група в разчетите за държавния бюджет за 2012 г.  „Бюджетът на мизерията е обърнат срещу повечето млади - срещу майките, студентите, безработните", обявиха от МО в БСП.

Демографската ситуация е катастрофална и вече се превръща в проблем на националната сигурност. Вместо да има мерки за стимулиране на майчинството и раждаемостта, се прави точно обратното. Периодът, за който се изчислява обезщетението за бременност и раждане, се увеличава на 24 месеца. Обезщетението за отглеждане на дете остава 240 лв. Преди един месец се прие линия на бедност от 236 лв. -това означава, че българските деца от сега трябва да свикват с мизерията.

„Най-страшното обаче е, че образованието и науката отново не са приоритет, което ни обрича на бавно затъване, на това да бъдем евтина работна ръка, а икономиката ни остава безперспективна", смятат младите социалисти.

По-рано тази година младите в БСП връчиха еднопосочен билет на Дянков до Ню Йорк с посланието „Dynkee go home!" заради абсолютното неглижиране на социалната сфера и образованието. Втора година продължава и акцията им „Дянков, назначи ме!", която цели да фокусира общественото внимание върху високите нива на младежката безработица и липсата на адекватни мерки от страна на правителството. 

 

Може да изтеглите Дневника тук от тук >>>