Корнелия Нинова: Правителството на ГЕРБ отново товари обикновените хора

Правителството на ГЕРБ отново товари обикновените хора, каза депутатът от ПГКБ Корнелия Нинова по време на парламентарния контрол в Народното събрание днес

Правителството на ГЕРБ отново товари обикновените хора, каза депутатът от ПГКБ Корнелия Нинова по време на парламентарния контрол в Народното събрание днес. Нинова обясни, че за 2012 година управляващите са предвидили инфлация от 2,8 % и следва ново покачване на всички цени. „Доходите няма да растат, а хората ще обедняват. Въпреки това очаквате да влязат 8 % повече приходи от физическите лица", възмути се Корнелия Нинова и добави, че това няма как да бъде определено по друг начин освен като прехвърляне на кризата върху обикновения човек.

По отношение на т.н. „увеличения на пенсиите" Нинова припомни че въпреки, че пенсиите се увеличават - инфлацията расте. „Ще увеличите пенсиите догодина с 9 лева. Инфлацията обаче е скочила с над 10%. Това е чистата математика. Кой не разбира от математика в случая г-н Дянков?", реагира Корнелия Нинова на реплика на вицепремиера Дянков. Според депутата от ПГКБ лъжа е и твърдението на Симеон Дянков, че ГЕРБ не увеличават данъците. „Не лъжете, че не вдигате данъците. На няколко пъти увеличихте акцизите, което веднага се отрази на всички цени", заяви още Корнелия Нинова.

При отговор на пореден въпрос към вицепремиера Симеон Дянков - Корнелия Нинова разобличи лъжата, че държавата се е разплатила с бизнеса. „Кога говорите истината г-н Дянков? Сега, когато твърдите, че държавата вече се е разплатила с фирмите или преди две седмици, когато твърдяхте, че им дължите 450 млн.лв. на бизнеса?", заяви депутатът и допълни, че в следствие на финансовата политика на правителството през тази година се очакват фалитите на още 350 фирми.

Разочарована от репликата на финансовият министър Нинова сподели: „Разбрах от отговора Ви, че това, че 350 фирми ще фалират, не е страшно. Това е абсурд, защото точно малките и средни предприятия осигуряват голяма част от заетостта на българските граждани". Тя добави, че предложението на БСП е държавата да задели 500 млн.лв. в Българската банка за възстановяване и развитие в подкрепа на малките и средни предприятия.

Депутатът от ПГКБ обобщи данните и заяви, че ГЕРБ сриват икономиката на страната, а българите живеят все по-зле. Корнелия Нинова припомни, че за тригодишното управление на ГЕРБ инфлацията е скочила над 10 %. „Разходите на българите растат 3 пъти по-бързо от приходите им. Хората, които живеят със 136 лева пенсия, едва ли се интересуват от вашите арогантни обяснения", каза още Нинова.