Сергей Станишев има енергията, познанието и силата да бъде начело на европейската левица

Дек 01, 2011 Новини БСП 0 1192

  Не позволявайте шумът на чуждото мнение да заглуши вътрешния Ви глас

 

Не позволявайте шумът на чуждото мнение да заглуши вътрешния Ви глас. Бъдете смел да следвате Вашето сърце и интуиция. С тези най- искрени пожелания се обръщат към новия президент на ПЕС членовете на основната партийна организация на БСП, в която членува самият Сергей Станишев. Социалистите от 15-та Основна партийна организация в София изразяват радостта си от избирането на Станишев за лидер на европейската левица и му изпращат следното пожелание: „Нека  във Ваше лице нашата родина да има най- големия защитник на националните интереси в голямото европейско семейство".

„Особено сме развълнувани от това, че посвещавате избора си за президент на ПЕС на редовите членове на БСП", пишат социалистите от Мадан. Те изтъкват, че лидерът на БСП има енергията, познанието и силата и да бъде начело на европейската левица. От БСП-Бургас отбелязват, че високият пост е признание за работата на Станишев за превръщането на БСП в модерна европейска партия. „Това признание и доверие, оказано на Вас и на БСП, ни прави горди, че сме социалисти и българи", споделят от БСП-Баните. „Гордеем се с Вас! Пожелаваме Ви успех в трудната битка за бъдещето на българската и европейската левица", пишат социалистите от Карнобат.

От БСП-Смолян изтъкват, че в момента Европа се нуждае от повече солидарност, справедливост и социална политика, която може да бъде дадена от лидери като Сергей Станишев. „Сигурен съм, че във Ваше лице ПЕС намира мъдър и компетентен лидер", пише новоизбраният кмет от БСП на Павликени Емануил Манолов. По думите му международното признание, което получава Станишев, е и заради амбицията му да прави политика по европейски начин в България.

От Софийския градски съвет на БСП пожелават на Станишев воля, сили и здраве, за да остане ПЕС в добри български ръце и след конгреса на европейските социалисти в края на 2012г. Сърдечни поздрави изпращат и социалистите от Варна, Кърджали, Разград, Плевен, Девин, Камено.