Правителството дестабилизира страната

Nov 30, 2011 Новини БСП 0 1390

    Правителството дестабилизира страната, то провокира хората

 

 

Правителството дестабилизира страната, то провокира хората. Това заяви депутатът от ПГКБ Корнелия Нинова в парламента, докато десетки хиляди протестиращи скандират „Оставка" пред Народното събрание. „Всички, които поеха ангажименти и се отметнаха след това, трябва да си подадат оставките", категорична беше Нинова и напомни за неспазените обещания на ГЕРБ. „Хората отвън са абсолютно прави, исканията им са основателни", каза още депутатът от левицата. Нинова изтъкна, че Коалиция за България подкрепя не само на думи протестиращите - депутатите от левицата са внесли предложения за промени в Закона за бюджета, които отговарят на исканията на хората.

Корнелия Нинова напомни позицията на Коалиция за България против увеличаването на пенсионната възраст с една година от 2012г. Тя изтъкна, че докато ГЕРБ само реже разходи, социалистите предлагат как да се съберат повече приходи. Освен борбата със сивия сектор, от левицата предлагат да се увеличи максималният осигурителен праг на 10 минимални работни заплати, както и да се повиши процентът за фонд Безработица и за фонд Пенсия. „От тези промени биха влезли 500 млн.лв. повече в системата", обясни Нинова.

Според Корнелия Нинова управляващите са нарушили диалога с обществото и стават все по- арогантни и самоуверени. Депутатът от левицата изрази своя скептицизъм, че правителството ще чуе гласа на народа, който е гласът на разума. Нинова сподели опасенията си, че управляващите възнамеряват да направят още по- драстично орязване на разходите.