Социалисти от цялата страна поздравяват Сергей Станишев за избора му за лидер на ПЕС

Nov 26, 2011 Новини БСП 0 1386

Поздравления от социалисти от цялата страна и от посланици на чужди държави в България пристигат в централата на БСП, след като председателят на партията Сергей Станишев беше избран за лидер на ПЕС

Поздравления от социалисти от цялата страна и от посланици на чужди държави в България пристигат в централата на БСП, след като председателят на партията Сергей Станишев беше избран за лидер на ПЕС. „Този избор е отговорност за всички нас", пише председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Трифон Митев. Той изтъква, че високият пост на Станишев е още един знак, че БСП има своите авторитет и влияние в европейската левица. Трифон Митев пожелава успех на лидера на БСП и на цялата партия в работата на едно трудно поприще, каквото е борбата за социална справедливост.  

„Този избор ще мотивира членовете и симпатизантите на БСП за по- дейна работа. Мен лично ме мотивира да дам всичко от себе си да се издигне авторитетът - Вашият и на БСП в Община Девня", пише кандидатът на БСП за кмет на Девня Васил Иванов в писмото си до Станишев. Той изразява благодарността си за подкрепата на лидера на БСП по време на изборите и уверява, че няма да отстъпи пред каквито и да е натиск и манипулации от страна на ГЕРБ.

От името на пловдивските социалисти председателят на БСП-Пловдив Атанаска Тенева поздравява Станишев с думите: „Вашият избор е заслужен, защото е подплатен с лични качества и международно признание. Той е знак за доверие към Вас и към БСП". Успех на лидера на БСП пожелават и видинските социалисти в писмо от председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов.

С искрени поздравления към Сергей Станишев се обръща и посланикът на Украйна в България Микола Балтажи. „Това е още едно свидетелство за Вашите заслуги и активната Ви дейност за развитието на България и за утвърждаването на нейния европейски имидж. Сигурен съм, че във Вашето лице ПЕС придобива много активен, енергичен и мъдър лидер", пише Балтажи.

Своите най- сърдечни поздравления изпраща и посланикът на Китай в България Гуо Йеджоу. Той изтъква приносът на Станишев за укрепването на приятелските отношения и сътрудничество между Китай и България. „Уверен съм, че по време на Вашето председателство на ПЕС ще продължите да стимулирате по- нататъшното развитие на приятелските отношения между нашите две държави и партии, както и между ККП и ПЕС", отбелязва посланикът. 

Започва нова ера в развитието на българската и европейската левица. Това послание отправят младите социалисти от Перник след избирането на Сергей Станишев за президент на ПЕС. Младежите изпращат на лидера на БСП своите сърдечни поздравления, изтъквайки че това е историческо за българската левица събитие. „Вярваме, че Вашата енергия и неизчерпаем оптимизъм ще заредят ПЕС с нови сили", пишат социалистите от Перник. От БСП-Хасково изтъкват, че високият пост е заслужен, защото се опира на лични качества, извършена работа, ясни резултати и международно признание. „Този пост дава нови възможности за работа в европейските институции в полза на България", пишат още хасковските социалисти.

 В поздравителния си адрес до Сергей Станишев председателят на Общинския съвет на БСП-Белоградчик Марияна Петрова отбелязва: „Вярваме, че ще имате необходимите сили и воля да работите за нова социална Европа, като във фокуса на вниманието ще бъдат поставени хората". Столичните социалисти от район Надежда се обръщат към лидера на БСП с думите: „Не се съмняваме, че заедно ще продължим възходящото развитие на нашата партия и ще отбележим още по- добри резултати в предстоящите изборни битки".

Членове и симпатизанти на БСП продължават да изпращат своите поздравления и пожелания за успех на новия президент на ПЕС. Сред тях са социалистите от Русе, Монтана, Благоевград, Връбница, Свиленград, Борово, Ветово, Бяла Слатина, Димитровград, Оряхово.