Младен Червеняков: Национално безотговорно е в условията на криза да се иска вот на недоверие

  БСП разпространи сред парламентарните журналисти комикс с основните приоритети на страната   Национално безотговорно е в условията на криза да се иска вот на недоверие

 

БСП разпространи сред парламентарните журналисти комикс с основните приоритети на страната

 

Национално безотговорно е в условията на криза да се иска вот на недоверие. Този вот е може би най-несъстоятелният, най-безсмисленият и най-безрезултатният. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от „Коалиция за България" Младен Червеняков по време на днешните дебати по внесения от опозицията вот на недоверие. По думите на Червеняков никой не отрича правото на опозицията да иска вотове на недоверие и да иска промяна в управлението, но е необходимо да се отговори ясно какво се цели с този вот.

Като „копи пейст" от други вотове депутатът определи мотивите за искания седми вот на недоверие.  По думите на Червеняков настоящият вот не цели смяна на управлението, както не цели и обединение на опозиционните партии, тъй като това, било невъзможно. Раздвижване на „позаспали партии преди изборите" също няма да бъде постигнато според депутата от ПГКБ.

България за пръв път е оценена от европейските партньори, каза още депутатът. По думите му докладът на ЕК е показал подобрена комуникация на ЕС и все по-добро прилагане на механизма на сътрудничество между институциите у нас и в Брюксел.

Докато в зала течаха дебатите по вота на недоверие, представители на БСП разпространиха сред парламентарните журналисти основните приоритети на страната, представени под формата на комикс. Книжката беше представена за първи път  по време на Националната младежка среща „Епизод 2: Запознай ме с вашите приоритети".

Комиксите ще бъдат разпространявани в цялата страна до 23 март като част от кампанията на БСП „Да напишем заедно приоритетите на България". Представените приоритети са: държавата срещу мутрите и корупцията; активна здравна и социална защита; инвестиции в образование, наука и култура; модерни пътища и инфраструктура; подкрепа за българското земеделие; повече защита за природата и други.

Всеки, който иска да посочи своя приоритет за страната, може да го направи на сайта на кампанията www.planbg09.com.