Сергей Станишев: Гласувам за демокрация, а не за диктатура

Окт 30, 2011 Новини БСП 0 1319

  Мутрите са си мутри

 

Мутрите са си мутри. И в костюм да ги облечеш, те си правят избори по мутренски

 

 

Гласувах за това в България да има демокрация, а не диктатура. От тези избори ще зависи дали властта ще се съсредоточи в едни ръце и дали ще имаме в бъдеще правото свободно, без натиск, без купуване, без бой да гласуваме. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев, след като гласува в Музикалното училище в София.

Лидерът на БСП изрази възмущение от случващото се през последните два дни. Той цитира случаи на бит застъпник на БСП в Лом, бит кмет в Хайредин и тотално купуване на гласове, особено в Пловдив. Станишев коментира, че изборите се правят с бой, с купуване, с натиск и сравни ситуацията с написаното от Алеко Константинов в „Бай Ганьо прави избори".

„Мутрите са си мутри. И в костюм да ги облечеш, те си правят избори по мутренски", заяви Станишев. По думите му те рекетират за изборите, защото се страхуват, защото знаят, че ако загубят властта и има контратежест в лицето на президента и на кметовете, ще им е тежко и ще излезе наяве колко порочно се управлява.

Лидерът на БСП с тревога отбеляза, че нещата в страната не отиват на добре - хората живеят все по- бедно, а в бюджета за следващата година не се предвижда увеличение на доходите и на пенсиите. Според Станишев българите са залъгвани за пореден път и е важно днес те да не направят една целувка на смъртта. „Призовавам хората да излязат и свободно да гласуват, да не се подават на купуване, на натиск и на страха, който се насажда", добави председателят на БСП. Станишев се обяви за  демократична, европейска и социална България.