Димчо Михалевски: Полицията, Цветанов или Борисов правят изборите?

Окт 26, 2011 Новини БСП 0 1009

  Безпрецедентен натиск на полиция, кмет и областен управител върху застъпници в Златоград     Кой прави изборите? Полицията, Цветанов, Борисов или ГЕРБ? - попита депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски на брифинг в парламента днес

 

Безпрецедентен натиск на полиция, кмет и областен управител върху застъпници в Златоград

 

 

Кой прави изборите? Полицията, Цветанов, Борисов или ГЕРБ? - попита депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски на брифинг в парламента днес. „Изборите не са на тези хора, а на българския народ" отбеляза той. Депутатът обясни, че в ръцете на ръководството на полицията в Златоград, зам.-областния управител Недялко Славов, който е излъчен от ГЕРБ и кандидата за кмет на управляващата партия Мирослав Янчев са попаднали списъците с личните данни на застъпниците от БСП. Димчо Михалевски заяви, че е получил информация за среща на тримата, която е била последвана от безпрецедентно привикване и натиск. „Вчера до края на деня са били привикани на разпити 16 застъпници, а днес очевидно случаите продължават. Подали сме сигнал в полицията и сме поискали незабавно прекратяване на тази незаконна практика, да се прекрати натискът върху застъпниците на нашата коалиция", добави Михалевски.

„Кой допусна полицията в Смолян и Златоград да разполага със застъпниците на нашата коалиция, при положение, че с тях разполага само ОИК? Кой допусна да изтекат личните данни на представителите ни към зам.-областния управител, избран от ГЕРБ"?, попита Михалевски. Той отбеляза и факта, че едва 80 гласа не са достигнали на коалицията, в която е и БСП за победа на първи тур в Златоград.

„С гласа си в неделя спрете тази полицейщина и тази мутризация на българската политика. Не може да се действа по този начин, защото всичко останало не е демокрация", добави още Димчо Михалевски.