Станишев: Гласувах за това българите да се чувстват свободни граждани в демократична, социална и правова държава

Окт 23, 2011 Новини БСП 0 1329

Гласувах за това българите да се чувстват свободни граждани в демократична, социална и правова държава

Гласувах за това българите да се чувстват свободни граждани в демократична, социална и правова държава. Гласувах против установяването на едноличен режим и против превръщането на президентството в просто една дирекция на Министерски съвет. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев, след като упражни правото си на глас в Музикалното училище в София. Лидерът на БСП отбеляза още, че гласувайки е изразил позицията си против това общините да бъдат антисоциални.

„На всички е ясно, че тези избори не са честни вече. Дали са законни, ще проличи", отбеляза Станишев. Той напомни за сигналите за натиск и заплахи към хората още преди кампанията. „Знам, че хората ги е страх", изтъкна Станишев. По думите му гражданите признават, че са заплашвани с уволнение, с лишаване от социални помощи и че ако не изберат даден кандидат, няма да видят нито лев от държавата. „Такава бруталност не бях срещал в българската демокрация", коментира лидерът на БСП.

Според Станишев днес България се нуждае от президент и от вицепрезидент, които могат да кажат „Не", ако се правят поразии, ако се провежда антисоциална политика, ако се потъпкват граждански права. „Днес е много опасно да се даде цялата власт в една групировка, която се нарича партия. Трябва да има баланс и противотежест", категоричен беше лидерът на БСП. Той изрази очакване за балотаж и на президентските, и на местните избори. „На балотажа очакваме подкрепа от всички демократично мислещи хора и партии", добави Станишев.