Нов „супергерой” на българския политически небосклон

Вече месеци наред един нов политически „супергерой" влиза в ежедневието на всички българи с медийните си изяви

Вече месеци наред един нов политически „супергерой" влиза в ежедневието на всички българи с медийните си изяви. Главният секретар на РЗС Яне Янев с повод и без повод изскача от вестници, телевизии и медийни сайтове.

Янев, подобно на добрия от страшния филм, разгласява всякакви данни и факти, които не винаги отговарят на истината, но за сметка на това пък предизвикват вълнения в публичното пространство.

Журналисти чакат новини пред съда. Вместо прокурор, някак случайно, там се появява Яне Янев, който съобщава поредна информация, за да запълни челно място в медиите.

Разбира се, тези негови действия неслучайно съвпадат с наближаването на изборите. В опитите си да изпъкне депутатът използва стари рекламни трикове от типа „до дни ще ви дам скандални подробности по въпроса".

Влизайки в ролята на „справедлив защитник на народа" Яне често прекалява. Наскоро столичен магистрат раздразнено заяви, че няма да му даде хонорар за информациите, които предлага на обществото. Това, обаче, не би могло да спре десния депутат. Напоследък той влезе в сериозно темпо на медийни изяви и е чудно как ли ще издържи така до изборите. Но да не забравя, че непроверените факти често се наричат клевети, а за клеветите също се ходи в съда.