БСП-Търговище: Единственият ни път е обединението

Юли 09, 2024 Новини БСП 0 303

09.07.2024

Единственият път пред БСП е на обединението, категорични бяха социалистите в Търговище при среща с председателя на парламентарната група и организационен секретар на партията Борислав Гуцанов. Той запозна Областния съвет в града със стъпките, предприети от новото ръководство за единение, както вътре в партията, така и в търсене на широко ляво обединение. Този курс на сегашното ръководство на левицата получи пълно одобрение от социалистите в Търговище.

„Изборите във Франция ясно ни показаха колко много можем да постигнем, ако сме заедно. България има нужда от силно ляво обединение, което да се бори за хората“, заяви Гуцанов.

Той запозна областното ръководство с действията на парламентарната група в Народното събрание. „Ние сме готови да работим за редовно правителство, но експертно, с ясни цели и с ясни приоритети“, каза Гуцанов и допълни, че единственият начин това да се случи е с разговори между партиите и набелязване на политики, които да подобрят живота на хората.

Намаляването на напрежението между институциите и край на безсмисленото противопоставяне с Президентството на Република България, което предприе новото ръководство на БСП, също получиха голяма одобрение в Търговище.