Жителите на кв. "Акациите" - Бургас : На 10 минути от центъра живеем, а сме забравени от управляващите

Изключително емоционална среща проведоха кандидатите за общински съветници от БСП Чанко Мирчев, Евгений Мосинов и кандидатът за кмет на общината от левицата Павел Маринов

Изключително емоционална среща проведоха кандидатите за общински съветници от БСП Чанко Мирчев, Евгений Мосинов и кандидатът за кмет на общината от левицата Павел Маринов.
Основният проблем, поставен от присъстващите бе качеството на здравеопазването на територията на общината, конкретните проблеми на всеки един жител на квартала, който се е сблъсквал със здравната система, плащането на различни видове такси в лечебните заведения. Вижте ни добре, живеем на 10 минути пеша от центъра на Бургас, а газим до колене във вода, нямаме в квартала аптека, нямаме лекар, нямаме една улица без дупки, оплакаха се остро местните жители. Дори и детската градина ни закриха, а имаме деца да напълним няколко групички, карат ни да водим децата в Комлука или в Меден рудник, допълниха възмутено гражданите. Плащаме си редовно данъците и искаме да живеем тук, а в квартала няма къде да си платим тока, водата, телефона, възрастните хора няма откъде да си вземат пенсията, нямаме дори квартален полицай, продължиха с жалбите жителите на Акациите. Местните са пропищели от наглите и ежедневни кражби и набези срещу тяхната собственост, срещу домовете им от роми от новопоявилото се гето на поляната зад стадион Черноморец. За Комлука има пари – направиха им улиците, аптека , банки, защото там циганите гласуват под строй, а за нас няма нищо, конкретизира проблема многодетната майка Мария Василева.На първо време трябва да се помисли за децата и възрастните- искаме си детската градина и пенсионерите да получават пенсиите си тук на място, а не да ходят до центъра, категорично заявиха хората от квартала. Даже са си намерили и общинска сграда за детска градина и предлагат в Средното училище по дървообработване да се направят паралелки за деца от 1 до 4 клас.
Знам, че е много трудно да се живее в квартал като вашия, който уж е в Бургас, а всъщност е забравен от управляващите, защото вие не сте важни за тях, не гласувате както трябва, каза адвокат Евгений Мосинов.
Кандидатът за кмет на общината от БСП Павел Маринов разясни социалната политика на левицата в сферите на образованието и как да има повече пари за хората в неравностойно положение с работеща общинска икономика. Чанко Мирчев каза, че единствено БСП мисли за хората – за пенсионерите и за социалнослабите и как реално да подобри тяхното положение.
Вие можете да подобрите начина си на живот към по- добро като гласувате за нас и нашите кандидати за президент и вицепрезидент Ивайло Калфин и Стефан Данаилов и за кандидатите за общински съветници на 23 октомври, защото само ние знаем как да решим проблемите ви, каза в заключение Павел Маринов.