Иван Иванов към Калин Стоянов: Като министър имате ангажимент да оправите кашата в МВР

28.06.2024 г.

„В Министерството на вътрешните работи има системен проблем не от вчера или от днес. Очевидно българските граници се нарушават. Полетът на Брендо изглежда не е единственият – ежедневно излиза информация, че с малки самолети и хеликоптери се изнасят и внасят наркотици.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов на изслушване на министър Калин Стоянов в Народно събрание.

Той посочи, че този и редица други казуси, като този за Нотариуса, хвърлят сериозно петно върху МВР и кара българските граждани да се чувстват незащитени. Иванов допусна, че тези случаи ще бъдат използвани и като аргумент България да продължи да не получава пълноправно членство в Шенгенското пространство.

„Не казвам, че единствено Вие сте виновен, но Вие сте министър и имате ангажимента да оправите тази каша. Искрено се надявам на следващо изслушване на Вас или Ваш наследник да чуем как реално се върши работа и престъпниците да са там, където им е място, а не 2 години необезпокоявани да влизат и излизат от страната“, обърна се Иванов към министър Стоянов и добави: „Ние тук гласуваме закони, които да подобрят условията на труд и заплащането на служителите на МВР, но очакваме и съответните резултати.“