Вигенин: Гласувах за мирна България и за мирна Европа

09.06.2024

„Гласувах преди всичко за мирна България и мирна Европа. България да има достойно представителство в Европейския парламент, и в българския парламент.“ Това заяви водачът на европейската листа на „БСП за България“ и на листата с народни представители в 31 МИР Ямбол Кристиан Вигенин.

„Гласувах и за това нашият Ямболски регион да бъде развит, да се реализират големите проекти, да има сила, която да направи така, че те да се случат и то възможно най-бързо“, допълни Вигенин, който избра да упражни правото си на глас в секция номер 24 в Езиковата гимназия в Ямбол.

„С нашата кампания ние дадохме пример, че кампания може да се прави без лъжи”, каза още Кристиан Вигенин. Той цитира резултатите от проучване на неправителствена организация, която е проследила изявите на водачите на листи. „Заключението е, че в цялата кампания не съм направил нито едно изявление, което да не е вярно”, обяви водачът на двете листи. „Това е още един пример как можем да бъдем позитивни, да бъдем коректни към хората. Такива ще бъдем и в следващия парламент, респективно и в Европейския парламент”, допълни той.

Кристиан Вигенин призова хората да се възползват от възможността за преференциален вот и да излъчат онези кандидати, които смятат, че най-добре ще ги представляват и в Народното събрание, и в Европейския парламент.

„Може понякога хората да имат определени съмнения или резерви към партиите, но във всяка партия има хора, които си струва да бъдат подкрепени. Нека да го направят днес”, апелира кандидатът на „БСП за България“.