Борислав Гуцанов: На съдбовен кръстопът между мира и войната сме

Време е да кажем стоп на сглобките и липсата на принципи в политиката

Предстоящите на 9 юни избори са от съдбовно значение за България. Това казва в обръщение до варненци и до избирателите на левицата водачът на листата на партията във Варна Борислав Гуцанов.

„Скъпи приятели, уважаеми варненци, на финала на шестата предизборна кампания сме за последните три години. Кампания, след която отново оставаме с горчив вкус и усещане, че нищо в нашата държава не е наред. Кампания, белязана от скандали, записи, оправдания и политическо лицемерие. Време е да кажем стоп. На лъжите, на сглобките, на безпринципното коалиране. Да вземем нещата в собствените си ръце“, казва Гуцанов.

„Много пъти през изминалите дни ви казвах, че този път изборът е много по-различен, бих казал дори - съдбовен. Изборът е между мира и войната. Защото през последната една година това срамно правителство на войната и националното предателство направи всичко възможно да ни доближи много повече до война, отколкото до най-ценното нещо - мира. А това, което се случи през последните дни мина всички граници на разумното. Зад гърба ни и без да пита никого, поредното служебно правителство гласува „за“ срамната позиция на НАТО, с която се дава възможност наше оборудване да се използва от Украйна за обстрел на Русия. Ако това не е последната крачка преди война - аз не знам кое е!“, категоричен е социалистът.

Той припомня, че повече от половината българи са против да бъде нападана Русия.

„Вижте какво се случва по света - походи за мир и протести срещу войната. Няма ли най-сетне и ние да ес събудим?
Затова ви призовавам – гласувайте с номер 24 на 9 юни!

Със сърце и разум. За мира, а не за войната. За достойна България в мирна Европа!, обобщава Гуцанов.