Вяра Емилова: БСП е партията, която защитава социалната подкрепа и мира

05.06.2024

„Обнадеждена съм за тези избори, в редиците на БСП има енергия, от срещите ни се вижда, че хората очакват повече социално законодателство и политики. Ето, защо е важно БСП да получи подкрепа и да има стабилно присъствие, както в българския, така и в европейския парламент. Важно е хората да гласуват и за двата избора, тъй като от европейската политика в голяма степен зависи българската и обратно – каква ще бъде европейската политика, част от това зависи какви български представители ще изпратим ние”.

Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България” в предаването „Делници” на Евроком.

„Хората, които ще отидат в Европейския парламент трябва да отстояват в най-висока степен националния интерес на България. Така, че да не говорим за Европа на две скорости, в която България е все на втората. Българските представители трябва да са теци, които да отстояват принципа България да има отговорности, но и права като държава-член на Европейския съюз”, коментира Вяра Емилова.

„Ще се боря срещу тези предложения, които не са в наш интерес”, отговори на въпроса на водещия кандидатът за евродепутат от „БСП за България” и даде конкретен пример: Натискът за приемането на Истанбулската конвенция у нас. Това е кауза на БСП, моя лична кауза, тъй като аз не искам децата ми да ме наричат родител 1 или родител 2. Прекалено е грозно, не е християнско, не е семейство”, коментира Вяра Емилова, хвърлила изключителна енергия по време на кампанията и подписката срещу влизането на джендър идеологията в българските училища.

В разговора за това младите хора да остават у нас, за подпомагането на младите семейства Вяра Емилова подчерта: „Ние водим кампания сред хората, защото няма от какво да се срамуваме, напротив: Благодарение на БСП детските градини и ясли са безплатни, майчинството за втората година се вдигна, учебниците са безплатни – това е все помощ за семействата”.

За липсата на кадри: „Предложението на БСП е образованието да бъде обвързано с икономическите нужди на страната”, посочи Вяра Емилова.

„Гласувайте! Важно е. Номерът в бюлетината и за Европейски парламент и за Народно събрание е 24. Ние се борим за мир и социална справедливост”, посочи кандидатът за за евродепутат на „БСП за България”.