Симеон Славчев призова за политически консенсус по приоритетите за област Разград

04.06.2024 г.

Водачът на листата на „БСП за България“ в област Разград Симеон Славчев се обърна към водачите на всички участващи в предстоящите парламентарни избори основни партии и коалиции с писмо, в което настоява за политически консенсус по основните приоритети на областта и нейните жители.

 

„Давам си сметка, че това е предизборна кампания, в която всеки се бори за повече гласове и по-сериозно представителство в Народното събрание, но всички ние би трябвало да имаме еднакви приоритети, обединени около добруването на хората от област Разград“, написа Симеон Славчев до всички водачи на листи в областта. 

„Внимателно се запознах с програмите на основните участници в изборите и техните обещания в област Разград и установих, че всички декларират грижа за развитието на нашата област, за преодоляване на демографската криза, за достъп до качествено здравеопазване и образование, за съвременни комунални услуги, за инфраструктура, за чист въздух и опазване на околната среда, за подкрепа за индустрията, инвестициите и земеделието, за достоен живот и възможности за личностно и кариерно израстване на младите хора, за развитието на културата и популяризиране на културно-историческото наследство на област Разград.

Именно затова предлагам всички водачи на листи в област Разград да се ангажират, ако бъдат избрани за народни представители, без значение от политическата принадлежност, ще работят единно, почтено и всеотдайно за решаването на всеки един от проблемите на жителите на целия регион.

Политическият консенсус по приоритетите за област Разград не е коалиция, нито сглобка. Това е гаранция, че всички избрани за народни представители от област Разград ще работят в една посока, което гарантира бързото и ефективно решаване на всеки проблем на региона и успоредно с това устойчивото и равномерно развитие на всички общини в него“. Това подчерта още водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Симеон Славчев.   

Той призова всички водачи на листи да се ангажират с основните приоритети за област Разград, а тези, на които хората гласуват доверие да ги представляват в Народното събрание, да се подпишат под общ документ още в първите дни от конституирането на новия парламент.