Сергей Станишев: ГЕРБ загърби регионалната политика

Окт 17, 2011 Новини БСП 0 1521

ГЕРБ загърби регионалната политика

ГЕРБ загърби регионалната политика. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при посещението си в Хасково. Според него общините на практика се източват, както се източва и ресурса на държавата и именно те понасят тежестта на кризата. „В същото време ГЕРБ иска всичката власт - днес те искат местната и президентската власт. БСП трябва да се противопостави на тези антидемократични тенденции на концентрация на власт в ръцете на един човек", категоричен беше лидерът на БСП. Той изтъкна, че БСП е единствената партия, която може и трябва да застане в подкрепа на хората.

„Лъжа е, че ако хората изберат кметове от управляващата партия, правителството ще им даде повече пари", каза още Станишев и напомни, че общините, които са усвоили най-много европейски средства, имат кметове от левицата. Причината е, че кметовете на БСП са професионалисти, отговорни и способни да управляват добре и с грижа към хората. „Хората на Хасково трябва да гласуват за нашите кандидати, защото те са гарант за промяна и прозрачност в управлението", заяви Станишев. Той изтъкна, че кандидатът за кмет Иван Станчев е почтен човек, способен да реши проблемите на общината. „Радвам се, че виждам една обновена и подмладена листа, всеки един от хората в нея е се е доказал в работата си. Има лекари, юристи, учители, хора на културата и спорта, инженери, икономисти и това, което е най-важно - на фона на непрекъснатото минаване от партия в партия - тези хора отстояват своите позиции, вярват в политиката на БСП и ще работят за нейната реализация в Хасково", добави Станишев.

„За мен каузата на тези избори е БСП да възстанови доверието в себе си и на следващите парламентарни избори да бъде първа политическа сила", каза още лидерът на социалистите. Той бе категоричен, че е необходима промяна и пътят минава през местната власт. Станишев изрази и подкрепата си за кандидат-президентската двойка на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов.