Веска Ненчева: БСП искаме един учебник по един предмет в клас – разбираем и родолюбив

03.06.2024

„Спадът на избирателната активност е бичът, който ще понесем всички. Защото при това което се случва в държавата през последните 9 месеца и липсата на доверие, важното в тази кампания е да накараме хората да повярват в силата на своя глас”.

Това заяви водачът на „БСП за България” в Пловдив област Веска Ненчева пред Nova news днес.

„Аз съм български учител вече над 20 години, преподавател в средно училище "Христо Проданов" в град Карлово – на базата на това започнах и политическата си битка за българското образование още в 44-тия парламент, като член на комисията по образование в няколко поредни парламента.

„БСП настоява за въвеждането на един учебник по един предмет в клас. Наша образователна кауза е промяна на учебната програма, защото на базата на учебните програми се пишат учебниците и помагалата. А днес те са неразбираеми, често несъобразени с възрастовите критерии при децата. За нас е изключително важно патриотичното възпитание, което липсва за съжаление – все повече българските класици и българската история отсъстват”, коментира дългогодишният карловси учител Веска Ненчева.

Водачът на „БСП за България” за Пловдив област припомни, че учебниците у нас са безплатни, благодарения на усилията, настояванията и работата на социалистите. „През последните няколко месеца отново съм учител и видях резултата - той е изключително положителен”, подчерта Веска Ненчева.

„Социалната политика ни приляга на нас като политическа партия. Тя остава наш неотменен приоритет”, посочи водачът на „БСП за България” в Пловдив област и даде пример с конкретно предложение на социалистите:

„Безлатни лекарства за децата до 14 годишна възраст и за възрастните след 75 годишна възраст. БСП, винаги, когато правим дадено предложение, казваме какви са разчетите, на базата на какво са направени и откъде ще дойдат парите. Така е и тук”, коментира Веска Ненчева.

„БСП е единствената партия, която поставя въпроса демографската криза да стане национален приоритет и едновременно с това предлага конкретни и работещи мерки. Една от тях е нулев данък за работещите младежи до 26- годишна възраст – така младите хора ще бъдат подпомогнати, за да стъпят на краката си докато завършат образование или създадат семейство”, посочи водачът на „БСП за България” в Пловдив област.

„И тук идва големия въпрос за икономиката - защото няма как да има социална политика без добре работеща икономика. За 7 месеца участие в управлението доказахме, че можем да бъдем първи по индустриален растеж, да имаме работеща и стабилна икономика, което ни позволи да насочим 22 милиарда социална подкрепа към хората”, коментира Веска Ненчева.

За БСП работещото решение е съставянето на експертно, надпартийно правителство след 9 юни, което да загърби политическото его. Защото, видяхте - за две години шест избора точно заради тая невъзможност да се преодолее политическото его. Политическите лидери - малко встрани, за да могат експертите да говорят и да работят с политиките, които съответно ще бъдат реализирани”, заключи водачът на „БСП за България” в Пловдив област Веска Ненчева и призова:

„С № 24 на изборите в неделния ден. защото българският народ и всички ние заслужаваме една достойна България в мирна Европа”.