Сергей Станишев: България се е превърнала в най-непредсказуемият фактор за инвестиции в Европа

Окт 16, 2011 Новини БСП 0 1509

България се е превърнала в най-непредсказуемият фактор за инвестиции в Европа

България се е превърнала в най-непредсказуемият фактор за инвестиции в Европа. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при посещението си в Кърджали. Той беше категоричен, че лошото управление на ГЕРБ е причината за драстичния спад на чуждите инвестиции, които са намалели 30 пъти за четири години. Станишев напомни, че през 2008г. те са възлизали на 6 млрд. евро, а за осем месеца през 2011г. са едва 200 млн. евро. Друго доказателство за некомпетентното управление на ГЕРБ е нивото на безработица, като лидерът на БСП отбеляза, че за две години нови 180 000 българи са останали без работа. Станишев прогнозира, че след тежката зима, недоволството на хората ще нарасне още повече.

„Нашето оръжие е истината, а на ГЕРБ оръжието са парите и
натиска", каза още лидерът на БСП. Той изрази очакването си за манипулации и фалшификации от страна на ГЕРБ на предстоящите избори. Станишев напомни, че манипулациите са започнали още с Избирателния кодекс и силно разкритикува доминацията на представители на ГЕРБ и Атака в избирателните комисии. „БСП има пълна готовност да информира за нарушения на изборите", добави Станишев.

Според лидера на БСП резултатите от изборите ще покажат каква е нагласата у хората -  дали те искат още да живеят под игото на ГЕРБ или да се започне работа за предсрочни парламентарни избори. „ГЕРБ забрави, че в България живеят хора", възмути се Станишев и призова гражданите да гласуват за  Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, за да има кой на национално ниво да сложи намордник на управляващите и да спре с геноцида срещу българите.

Сергей Станишев изрази подкрепата си за кандидата на БСП за кмет на Кърджали Милко Багдасаров, който по думите му е доказан общественик.

В рамките на посещението си в Кърджали, Станишев присъства на конкурс за най-дълга целувка. Инициативата на младежите в града е по повод годишнина от откриването на единствения в страната паметник на целувката. Празникът под надслов „Сърце до сърце" продължи с караоке, а участниците символично бяха нарисували по себе си червени сърца.